Milan Lalkovič: Všetko závisí od tvrdej práce

Slovenská futbalová reprezentácia sa momentálne uberá dobrým smerom a v poslednom období zaznamenala viacero výhier nad kvalitnými súpermi. Jedným s kľúčov k úspechu je zaradenie mladých, talentovaných, ofenzívnych hráčov do základnej zostavy, o ktoré sa postaral tréner Weiss. Tento úspešný kormidelník neraz vytiahol z talónu v dôležitom zápase takmer neznámeho mladíka, ktorý bol v stretnutí oživením a tímu veľmi pomohol. V minulej kvalifikácií na MS 2010 v Afrike takto „objavil“ Miroslava Stocha, Vladimíra Weissa mladšieho, či Kornela Salátu. Dá sa očakávať, že niečo podobné tréner Weiss predvedie aj v aktuálnej kvalifikácií na Euro 2012.

Do úvahy pripadá viacero mien, mladí slovenskí futbalisti pôsobia v kvalitných kluboch, po celej Európe. Rovnako aj reprezentácia do 21 rokov disponuje množstvom výnimočných hráčov. Momentálne však najžiarivejším talentom 18-ročný Milan Lalkovič, pôsobiaci v londýnskom veľkoklube Chelsea FC, s ktorým vám prinášame krátky rozhovor.

Predpokladáš svoj skorý návrat do prvého tímu po zranení a v ktorom zápase by si sa mohol objaviť v základnej zostave?

Už nie som zranený, cítim sa fajn. Teraz som zaradený do B tímu, no trénujem s prvým tímom. Dôležité je makať, dostať sa do formy a počkať na svoju šancu. Neviem povedať, v ktorom zápase by to mohlo byť

Ako vidíš momentálny stav Chelsea FC v Premier League a Champions League, na ktorú trofej sa londýnsky klub zameriava?

Zameriavame sa na obe súťaže rovnako a myslím, že sa nám v nich podarí zvíťaziť.

Lákalo by ťa zahrať si aj v inom klube, alebo preferuješ vernosť farbám Chelsea?

Teraz som v Chelsea, plne sa sústredím na tréningy a zápasy a iné kluby ma nezaujímajú.

Ktorý futbalista zo súčasného kádra Chelsea ti počas tvojho pôsobenia v tejto organizácií najviac pomohol a s ktorým máš najlepšie súkromné vzťahy?

Asi Petr Čech, pretože si výborne rozumieme a dokážeme si dobre pokecať a posrandovať, ale všetci sú fajn radi poradia a pomôžu ak to potrebujem.

Myslíš si, že sa slovenská futbalová reprezentácia uberá správnym smerom? Ktorí hráči sú podľa teba lídrami tímu?

Áno, som rád, že konečne to má celkom dobrý smer. Myslím si že najväčšími lídrami a osobnosťami sú Mucha, Hamšík, Vittek, Škrteľ.

Vedel by si si predstaviť, že nastúpiš v A mužstve Slovenska už v kvalifikácii na Euro 2012?

Samozrejme, keď sa mi bude herne dariť nevidím dôvod prečo by som tam nemohol byť. Všetko podľa mňa záleží na tvrdej práci.

Všetkých určite zaujíma, na akom poste najradšej hrávaš, a aký ti vyhovuje najmenej v rámci pôsobenia v strede pola a úroku?

Úplne najradšej hrám na hrote útoku a na ľavej strane zálohy. Vyhovujú mi všetky posty, čo sa týka útočnej fázy.

Máš nejakého obľúbeného hráča?

Carlos Tevez, myslím, že sa podobáme hrou a útočným myslením

Ktorý z doposiaľ dosiahnutých úspechov si najviac ceníš a prečo?

Najviac si cením víťazstvo, ktoré som dosiahol s Chelsea v dorasteneckom pohári, pretože sme tam odohrali mnohé ťažké zápasy, tiež sme boli dobrý kolektív.

Rodák z Košíc je v Anglicku od roku 2007 a počas svojho angažmánu sa výrazne presadil v dorasteneckom mužstve, pravidelne nastupuje za B tím a trénuje s hráčmi z prvého mužstva. V niekoľkých prípadoch sa dokonca objavil na lavičke áčka. Milan sa tiež prepracoval do mládežníckych reprezentácií, kde patrí k najtalentovanejším hráčom. Odborníci mu preto predpovedajú veľkú budúcnosť.



Pridaj komentár