Možnosti ubytovania budúcich študentov Katolíckej univerzity v Ružomberku v akademickom roku 2014/2015

Študentský domov Ruža

Študentský domov RUŽA  je trojposchodový internát a má kapacitu 133 lôžok. Toto ubytovacie zariadenie je určené výhradne pre dievčatá. Nachádza sa na okraji centra.

000

Adresa: Študentský domov Ruža, Plavisko 39, 034 01 Ružomberok

Vzdialenosť:

–           od Filozofickej fakulty a Pedagogickej fakulty  cca 30 minút chôdze

–           od Fakulty zdravotníctva a časti Pedagogickej fakulty  (Katedra hudby a Katedra výtvarného umenia) cca 10 minút

–           od železničnej a autobusovej stanice cca 15 minút

–           od centra mesta cca 5 minút

–           možnosť využitia MHD od internátu, autobus číslo 3 a o 500 metrov je zastávka Sihoť odkiaľ premávajú autobusy s číslom 1,2,4

Izby:

–           3 posteľová izba (bunka) 58 €/mesiac

–           2 posteľová izba (bunka) 60 €/mesiac

–           4 posteľová samostatná 58 €/mesiac

–           2 posteľová samostatná 62 €/mesiac

Vybavenie:

Internát je po celkovej rekonštrukcii. Každá bunka má predsieň a kúpeľňu, v ktorej sa nachádza sprchovací kút alebo vaňa, WC a umývadlo so zrkadlom. Na každom poschodí sa nachádza kuchynka, ktorá je vybavená chladničkou, mikrovlnnou rúrou, dvojplatničkou a kanvicou. Internet je riešený káblovým pripojením a v spoločenskej miestnosti je možnosť pripojenia sa na Wifi. Na prízemí sa nachádza počítačová miestnosť so 60 počítačmi, kaplnka, spoločenská miestnosť, práčovňa.

 Poplatky:

–           IBAN: SK34 8180 0000 0070 0037 4039

–           Poštová poukážka: typu „U“

–           Číslo účtu: 7000374039

–           Kód banky: 8180

–           Konštantný symbol: 0308

–           Variabilný symbol: 190110

Kontakt:

Martin Piatko email: martin.piatko@ku.sk

Hodnotenie:

Ubytovaná študentka z KU: „Osobne sa mi tu páči. Internát patrí k najlepším, ktoré KU  ponúka. Je tu  všetko potrebné, dokonca, aj počítačová miestnosť je veľké plus. Možno malým negatívom je, že kľúče musíme odovzdávať pri odchode na vrátnici.“

Stredoškolský internát

Stredoškolský internát ponúka 70 ubytovacích miest pre študentov Katolíckej univerzity (a 130 miest pre stredoškolských žiakov). Na internáte sú ubytovaní najmä študenti zdravotníckej fakulty, ktorí do školy môžu chodiť ,,v papučiach”, keďže pár metrov od internátu sa nachádza už spomínaná fakulta. Lokalizácia ubytovacieho zariadenia – hneď vedľa Kostola Povýšenia Svätého kríža na Nám. Andreja Hlinku.

0001

Adresa: Školský internát, Námestie Andreja Hlinku 76, 034 01, Ružomberok

Vzdialenosť:

 – od filozofickej a pedagogickej fakulty – cca 20-30 minút pešej chôdze

– od zdravotníckej a časti pedagogickej fakulty (Katedra hudby a Katedra výtvarného umenia)  – cca 1-2 minúty pešej chôdze

– blízkosť železničnej a vlakovej stanice, taktiež zastávka MHD – čísla autobusov, ktoré premávajú ku Katolíckej univerzite 1,2,4

– blízko dostupné centrum mesta – obchody, lekáreň, hypermarkety, reštaurácie, kaviarne, posilňovňa, bary – biliard, bowling, kalčeto a mnoho ďalšieho

– v okolí internátu je situovaný Jezuitský kostol, park

Ubytovanie (Izby):

Školský internát má v ponuke ubytovanie v bunkách s 2-3 lôžkovými izbami, ktoré majú predsieň so sociálnym zariadením. Sprchy sú však spoločné na každej chodbe – na jednej chodbe sa nachádza šesť buniek.

Cez víkendy internát svoje služby neposkytuje! Do piatka 15:00 musia ubytovaní študenti zariadenie opustiť. V nedeľu od 15:00 je Školský internát opäť k dispozícii pre ubytovanie sa.

Cena:

48 euro osoba/mesiac

Cena za ubytovacie služby je rozdelená do dvoch splátok.

Prvá splátka musí byť uhradená pred začatím ubytovania do 18. septembra (hradí sa čiastka na mesiace september – december). Druhá platba má splatnosť do 28.februára (platí sa za mesiace január – jún).

Platba je možná prevodom na účet alebo poštovou poukážkou. Zmluvu je nutné podpísať pred začatím ubytovania. Budúci študenti sa budú môcť ubytovať od 2.9.2014.

Študenti, ktorým bude pridelené ubytovanie v Školskom internáte v Ružomberku musia do 13. septembra osobne prísť a podpísať zmluvu – potrebný je vziať si doklad o zaplatený ubytovania, občiansky preukaz a aktuálnu fotografiu 3 x 3,5 centimetra. Študenti, ktorí nebudú mať doklad, nebudú ubytovaní!

Poplatky:

Číslo účtu: 8339599100/5600

Správa pre prijímateľa: meno a priezvisko

Vybavenie:

V ubytovacom zariadení sa nachádzajú spoločné kuchynky s výbavou. V celom objekte je zavedený aj internet prostredníctvom Wi-Fi siete. Momentálne sa za internetové služby neplatí, avšak v budúcnosti sa uvažuje o jeho spoplatnení – vďaka zvýšeniu kvality, pretože súčasný signál nemá dostatočnú kvalitu. Internát vlastní aj spoločenskú miestnosť s televízorom a DVD prehrávačom.

Pre zabezpečenie výchovno-vzdelávacej činnosti poskytuje internát počítače, laserovú tlačiareň, kopírovací stroj, digitálny fotoaparát, vežu s aparatúrou, ktorá slúži na diskotéky a spoločenské stretnutia.

Internát má aj multifunkčnú počítačovú miestnosť.

Objekt má vlastnú posilňovňu – vybavená je telovýchovným náradím a náčiním. Knižnicu – s odbornou a populárnou literatúrou. Taktiež je možnosť využívať stolný tenis.

Študenti sa podieľajú aj na úprave nástenky, ktorá informuje o akciách.

Kontakt:

email: riaditelka@internatrbk.sk

telefón: 0905 461 574

Web stránka: www.internatrbk.sk

Recenzie:

Ubytovaná študentka KUNa Stredoškolskom internáte sa mi býva dobre. Je tu pokoj a mám útulnú izbu. Na vrátnici sú milé vrátničky, ktoré sa vždy, keď prídem usmejú. Veľkou výhodou je blízka dostupnosť centra, takže kedykoľvek môžem ísť nakupovať. Jediné čo mi prekáža, sú spoločne sprchy a zamykanie internátu na večer.

Internát TRIO

Ubytovacie zariadenie Trio sa skladá z troch blokov – A,B,C s kapacitou 156 miest. Na internáte sú ubytované prevažne dievčatá. Jeho lokalizácia je jednoduchá – nachádza sa v centre mesta, pod Farským kostolom svätého Ondreja.

000t

Adresa: Livein s.r.o., ŠD Trio, Majere 5315/4, Ružomberok

Vzdialenosť:

 – od filozofickej a pedagogickej fakulty – cca 15-20 minút pešej chôdze

– od zdravotníckej a časti pedagogickej fakulty (Katedra hudby a Katedra výtvarného umenia)   – cca 5 minút pešej chôdze

– blízkosť železničnej a vlakovej stanice – cca 5 minút, taktiež zastávka MHD – čísla autobusov, ktoré premávajú ku Katolíckej univerzite 1,2,4

– výhodou je blízko dostupné centrum mesta, kde sa nachádzajú obchody, lekáreň, hypermarkety, reštaurácie, kaviarne, posilňovňa, bary – biliard, bowling, kalčeto a mnoho ďalšieho

Ubytovanie (Izby):

V ponuke je trojaký typ apartmánov s dvojlôžkovými izbami.

1. Jednoizbový apartmán – má kúpeľňu a WC

cena: 69 euro/mesiac

2. dvojizbový apartmán – má kúpeľňu a WC

cena: 67 euro/mesiac

3. Trojizbový apartmán – má kúpeľňu a samostatné WC

cena: 64 euro/mesiac

Cena pri ubytovaní na 10 mesiacov:

1 izbový apartmán – 690 euro na 10 mesiacov

2 izbový apartmán – 670 euro na 10 mesiacov

3 izbový apartmán – 640 euro na 10 mesiacov

Ubytovanie je na celé obdobie trvania zmluvy, vrátane víkendov.

Cena za ubytovacie služby je vypočítaná na celú dobu ubytovania – pri ubytovaní na 10 mesiacov je rozdelená do troch splátok. Prvá splátka musí byť uhradená pred začatím ubytovania, druhá splátka do 15. novembra, tretia splátka do 15. februára. Platba je možná iba prevodom na účet. Zmluvu je nutné podpísať pred začatím ubytovania. Budúci študenti sa budú môcť ubytovať od 2.9.2014.

 Poplatky:

Číslo účtu: 292 784 0207/1100

Konštantný symbol: 0308

Variabilný symbol: číslo občianskeho preukazu (bez písmen)

Správa pre prijímateľa: meno a priezvisko

Vybavenie:

V každej izbe sa nachádza chladnička. Keďže v roku 2011 bola časť objektu zrekonštruovaná, izby majú príjemný vzhľad. Internetové pokrytie je zabezpečené prostredníctvom Wi-Fi signálu  (internetové pripojenie je zahrnuté v cene).

Ubytovaní majú možnosť využívania spoločných priestorov, medzi ktoré patria kuchynky. V nich nájdeme mikrovlnky a indukčné varné plochy.

Kontakt:

ubytovanie.trio@gmail.com

gam@nextra.sk

Web stránka: http://trio.frage.sk

Recenzie:

Ubytovaná študentka z Katolíckej univerzityS ubytovacím zariadením Trio som veľmi spokojná. Izby sú útulné, býva sa tu príjemné. Výhodou je, že sa nachádza v centre mesta. Aj keď je to jeden z tých drahších internátov, nemenila by som svoje ubytovanie.

Penzión Nova

Penzión Nova sa nachádza na ulici Žilinská cesta a je jedným z ubytovacích zariadení s najkratšou vzdialenosťou od KU. Charakterom zriadenia a vedenia pripomína privátne bývanie. Penzión sa člení na Novu 1 a Novu 2. 

nova

Adresa: Žilinské cesta 7, 034 01 Ružomberok

Vzdialenosť: – od filozofickej a pedagogickej fakulty – 650 metrov, cca 5 až 8 minút pešej chôdze

– od zdravotníckej a časti pedagogickej fakulty (Katedra hudby a Katedra výtvarného umenia)  cca 15 až 20 minút

– výhodou je blízka lokalizácia budovy KU, supermarketu Tesco a železničná stanica Rybárpole.

– blízkosť železničnej a autobusovej stanice cca 1,7 km (20 až 30 minút pešej chôdze), taktiež zastávka MHD

Ubytovanie (Izby):                           

Nova 1 poskytne v akademickom roku 20104/2015 ubytovanie v sedemnástich dvoj- a trojlôžkových izbách. Každá izba disponuje vlastným hygienickým zariadením (umývadlo, sprchovací kút, WC).

Nova 2 ponúka bunkový systém izieb. Dokopy ide o tri bunky. Bunka 1 pozostáva z dvoch dvojlôžkových izieb a dvoch trojlôžkových izieb, bunka 2 ponúka dve dvojlôžkové izby. Tieto bunky disponujú vlastným hygienickým zariadením. O poschodie nižšie majú študenti k dispozícii spoločnú kuchynku. V bunke 3 sa nachádzajú dve trojlôžkové a jedna dvojlôžková izba. Súčasťou bunky je vlastná kuchynka a hygienické zariadenie.

Vybavenie: V Nove 1 sa nachádza spoločná kuchyňa vybavená všetkými potrebnými spotrebičmi, a na hornom poschodí aj menšia kuchynka s chladničkou a mikrovlnou rúrou. Okrem kuchýň môžu ubytovaní využívať i práčovňu a študovňu. K dispozícii je tiež dvor za budovou, kde sa dá aj parkovať. V penzióne je zavedený internet, na ktorý sa môže každý študent pripojiť prostredníctvom wifi siete. Celý objekt je monitorovaný kamerovým systémom. Súčasťou zariadenia je aj wifi sieť.

 

Poplatky: Nova 1:

2-posteľové izby: 90€/mesiac

3-posteľové izby: 76€/mesiac

Nova2:

Bunka 1:

2-posteľové izby: 65€/mesiac

3-posteľové izby: 60€/mesiac

Bunka 2:

2-posteľové izby: 80€/mesiac

Bunka 3:

2-posteľová izba: 65€/mesiac

3-posteľové izby: 60€/mesiac

Kontakt: telefónne číslo 0900 999 999, silvia.barillova@lacapital.sk

Recenzie: Ubytovaná študentka KU: „Nemenila by som. Hoci lokalizácia blízko hlavnej cesty a vlakovej trate prináša istý ruch. Iné negatíva však na Nove nevidím. Maximálne mi vyhovuje voľnosť, ktorú oproti iným internátom poskytuje, fakt, že sa tu nenachádza žiadna vrátnica, to, že sme tu zmiešaní chlapci a dievčatá (dokonca aj v rámci jednej chodby) a najmä samotné ubytovanie. Mám pocit, akoby som žila vo vlastnej garsónke, nie na internáte.“

Ikar

Ide o ubytovacie zariadenie Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity, ktorá je jeho prevádzkovateľom. Nachádza sa na Bystrickej ceste a od budovy  KU je vzdialený 3,5 km. Cesta autom po 18/E50 trvá na univerzitu 5 minút.

ikar

Adresa: Bystrická cesta 21, 034 01, Ružomberok

Vzdialenosť: – od filozofickej a pedagogickej fakulty – 3 a pol kilometra, cca 40 až 50 minút pešej chôdze

– od zdravotníckej a časti pedagogickej fakulty (Katedra hudby a Katedra výtvarného umenia)  1,8 kilometra, cca 20 až 25 minút pešej chôdze

–  nevýhodou je najväčšia vzdialenosť od KU z ponúknutých ubytovacích zariadení. Výhodou je blízka lokalizácia Lidlu (cca 4 minúty pešej chôdze)  a Kauflandu (cca 5 minút pešej chôdze). Najbližšia zastávka MHD sa nachádza na sídlisku Roveň. V prípade využitia autobusového spojenia z tejto zastávky musí študent počítať s pätnástimi minútami cesty k budove KU.

– vzdialenosť od autobusovej a vlakovej stanice v závislosti od zvolenej trasy cca 18 až 25 minút pešej chôdze

Ubytovanie (Izby): Zariadenie ponúka dvojlôžkové izby bunkového typu. Dokopy ide o 83 izieb, ktoré disponujú dvesto päťdesiatimi lôžkami. Z tohto počtu využívajú študenti KU 150 lôžok. Každá z buniek je vybavená vlastným sociálnym zariadením a sprchou.

Poplatky: do uzavretia príspevku ich majiteľka neuviedla

Kontakt: gajdosov@fri.uniza.sk

Recenzie: Ubytovaná študentka KU: „Nevyhovuje mi vzdialenosť od školy. Musím vstávať omnoho skôr ako moji spolužiaci a aj viac cestovať. V podstate to mám všade ďaleko. Proti samotnému Ikaru však nič nemám.“

Ubytovňa TEXICOM

Ubytovňa Texicom kedysi slúžila na poskytnutie priestorov pre zamestnancov rovnomenného podniku, neskôr sa pretransformovala na internát. Spomedzi ubytovacích zariadení je najbližšie lokalizovaná k budove univerzity. 

000te

Adresa: DREVONA SLOVAKIA, s.r.o., Textilná 23, 034 01 Ružomberok

Vzdialenosť:

–          od PF a FF cca 5 minút pešej chodze

–          od Fakulty zdravotníctva cca 15 minút pešej chôdze

–          od autobusovej a vlakovej stanice cca 15 minút pešej chôdze

–          od železničnej stanice Rybárpole cca 2 minúty pešej chôdze

Ubytovanie:

Nachádza sa tu bunkový systém ubytovania, ktorý pozostáva z dvoch trojlôžkových izieb, a samostatných trojlôžkových a štvorlôžkových izieb.

Cena:

Platí sa v troch splátkach.

–           Prvé dve splátky sú vo výške 200 eur, posledná vo výške 180 eur.

–          Okrem toho sa platí 10 eur za pripojenie wifi a depozit vo výške 30 eur, ktorý zahŕňa zálohu za kľúče a nezistené poškodenia. Po splnení všetkých podmienok zmluvy a ubytovacieho poriadku bude depozit vrátený vo výške 27 eur.

 Vybavenie:

V bunkách a na izbách sa nachádza sociálne zariadenie. Na každom zo štyroch poschodí sa na chodbe nachádza kuchynka a práčovňa.

Recenzie:

Ubytovaná študentka KU: „Som spokojná s ubytovaním. Nie je to ďaleko od školy a ani cena nie je zlá. Mne to vyhovuje, keďže na luxus si nepotrpím.“

 

Študentský domov biskupa Jána Vojtaššáka

Štvorpodlažný, novo zrekonštruovaný objekt patrí k ubytovacím zariadeniam, ktoré študentom poskytujú podľa vlastných slov nadštandardné bývanie. Internát disponuje novými sociálnymi zariadeniami aj interiérovým vybavením. 

00jv

Adresa: ŠD biskupa Jána Vojtaššáka, Textilná 23, 034 01  Ružomberok

Vzdialenosť:

–          od PF a FF cca 7 minút pešej chodze

–          od Fakulty zdravotníctva cca 18 minút pešej chôdze

–          od autobusovej a vlakovej stanice cca 15 minút pešej chôdze

–          od železničnej stanice Rybárpole cca 2 minúty pešej chôdze

Ubytovanie:

Objekt poskytuje 16 samostatných dvojposteľových izieb a 12 buniek, ktoré pozostávajú z dvoch dvojposteľových izieb.

Cena:

–          samostatná izba – dvojposteľová 80,00 €/mesiac

–          bunka – dve dvojposteľové izby 75,00 €/mesiac

 

Poplatky:

-číslo účtu: 4014318464/7500

– variabilný symbol: číslo občianskeho preukazu bez písmen

– správa pre prijímateľa: meno a priezvisko

 

Vybavenie:

Budova je po celkovej rekonštrukcii. Každá izba či bunka má vlastné hygienické zariadenie (sprcha, WC, umývadlo). V objekte je zavedený internet, na každom poschodí sa nachádzajú spoločné kuchynky, práčovňa, sušiareň, študovňa fitness centrum, vybavená spoločenská miestnosť.

Kontakt:

–          Silvia Hlinková – 0917 665 005

–          e-mail – internat@siluette.sk

 Recenzie:

Ubytovaná študentka KU: „Som spokojná s komfortom, ktorý tu je. Ale vadí mi vysoká cena – 75 eur je podľa mňa veľa, keďže je internát situovaný na ceste k priemyselnej časti. Každý deň tadiaľto prejde veľa kamiónov a nákladných áut. Samozrejme, cesta je tiež kvalitne rozbitá. Ale internát je veľmi pekný, keďže je to novostavba.“

Mária Bilá

Tomáš Kotlárik

Juraj Pivarči

Ivana Vreštiaková

Foto: autori, internet

 



Pridaj komentár