Cígeľ ožil maskami

karneval

Napriek nízkej polohe a absencii snehu na celej Hornej Nitre si Cígeľ ako jediná obec drží lyžiarsky status. I keď fašiangy už oficiálne skončili, nadšencom pripravili maškarný ples priamo na svahu.

V nedeľu 7.3.2010 sa v obci Cígeľ v okrese Prievidza uskutočnil maškarný ples na snehu. Organizátorom bolo lyžiarske stredisko Cígeľ, ktoré ako jediné na Hornej Nitre ešte ponúka vďaka snehovým delám a ratrakom možnosť zalyžovať si. Účasť bola pre každého záujemcu podmienená maskou, ktorá zároveň slúžila ako vstupné. Masky boli v úvodnej prezentácii rozdelené do troch súťažných kategórií – deti do desať rokov, juniori a dospelí.

Kreativita lyžiarov bola naozaj rôznorodá a plná fantázie. Nadšenci sa skrývali za maskami zvieratiek, rozprávkových postavičiek, tanečníkov, hokejistov, pirátov či dokonca aj Harryho Pottera. Po prezentácii nasledovalo voľné lyžovanie, kde sa každý mohol predviesť podľa svojich predstáv. Súčasťou bola aj promenáda masiek, ktorá pozostávala z dlhého hada všetkých účastníkov a ukázala masky v celej ich kráse. Počas celého podujatia vládla, podľa slov zúčastnených, skvelá nálada a to nielen vďaka organizátorom, ktorí vyhladnutým maskám varili guláš, ale aj vďaka slnečnému počasiu.

„Bola to vydarená nedeľa, dokonca aj počasie nám prialo. I keď sme chceli vyhrať, čo sa nám nepodarilo, vôbec nie sme sklamaní a určite sa s priateľmi zúčastníme aj na budúci rok,“ vyjadril sa indiánsky náčelník.

Celý maškarný ples obohatila tombola a, samozrejme, nechýbalo ani záverečné vyhodnotenie masiek. Z každej kategórie vzišli traja šťastní výhercovia.



Pridaj komentár