Oficiálne sme začali akademický rok 2013/2014

 

Dňa 25. 9. 2013 sa na Katolíckej univerzite  v Ružomberku začal nový akademický rok 2013/2014. V tento deň bola aj otvorená nová univerzitná knižnica a Katolícka univerzita udelila čestný titul doctor honoris causa Zenonovi, kardinálovi Grocholewskému. 

 Slávnostné otvorenie štrnásteho akademického roka s názvom Veni Sancte sa začalo o 9:00 v kostole svätej rodiny na Rybár poli. Na túto svätú omšu boli pozvaní všetci študenti. Rektor prof. Tadeusz Zasepa im odkázal: ,,Všetko to, čo vám do života prinesie, nech vám slúži na dobro a budovanie. Zajtrajší deň vždy znamená výzvu, ktorá nás ale nemá zdolať a pokoriť, ale má nás niečomu naučiť a v niečom zmeniť k lepšiemu. 

Spolu s otvorením ďalšieho akademického roka sme sa zúčastnili na otvorení novej univerzitnej knižnice. Od jej otvorenia je plne prístupná nielen študentom, ale aj širokej verejnosti. Výstavba knižnice trvala 869 dní. 869 dní je zároveň aj názov filmu, ktorý zaznamenáva celé obdobie budovania knižnice.

Ďalšou významnou udalosťou, ktorá sprevádzala otvorenie akademického roka, bolo udelenie čestného titulu causa Zenonovi, kardinálovi Grocholewskému.



Pridaj komentár