Možnosti ubytovania budúcich študentov Katolíckej univerzity v Ružomberku v akademickom roku 2013/2014 – Stredoškolský internát

V novom akademickom roku budú mať študenti široký výber na bývanie v ubytovacích zariadeniach. Z ponuky vypadol Študentský domov C-blok, ktorý sa dočká rekonštrukčných prác. K dispozícii tak budú internáty Ruža, Trio, Nova, Texicom, Ikar, Študentský domov biskupa Jána Vojtaššáka a Stredoškolský internát. 

Stredoškolský internát

DSC_0166

Stredoškolský internát ponúka 70 ubytovacích miest pre študentov Katolíckej univerzity (a 130 miest pre stredoškolských žiakov). Na internáte sú ubytovaní najmä študenti zdravotníckej fakulty, ktorí do školy môžu chodiť ,,v papučiach“, keďže pár metrov od internátu sa nachádza už spomínaná fakulta. Lokalizácia ubytovacieho zariadenia – hneď vedľa Kostola Povýšenia Svätého kríža na Nám. Andreja Hlinku.

Adresa: Školský internát, Námestie Andreja Hlinku 76, 034 01, Ružomberok

Vzdialenosť:

 – od filozofickej a pedagogickej fakulty – cca 20-30 minút pešej chôdze

– od zdravotníckej a časti pedagogickej fakulty – cca 1-2 minúty pešej chôdze

– blízkosť železničnej a vlakovej stanice, taktiež zastávka MHD – čísla autobusov, ktoré premávajú ku Katolíckej univerzite 1,2,4

– blízko dostupné centrum mesta – obchody, lekáreň, hypermarkety, reštaurácie, kaviarne, posilňovňa, bary – biliard, bowling, kalčeto a mnoho ďalšieho

– v okolí internátu je situovaný Jezuitský kostol, park

Ubytovanie (Izby):

Školský internát má v ponuke ubytovanie v bunkách s 2-3 lôžkovými izbami, ktoré majú predsieň so sociálnym zariadením. Sprchy sú však spoločné na každej chodbe – na jednej chodbe sa nachádza šesť buniek.

Cez víkendy internát svoje služby neposkytuje! Do piatka 15:00 musia ubytovaní študenti zariadenie opustiť. V nedeľu od 15:00 je Školský internát opäť k dispozícii pre ubytovanie sa.

Cena:

48 euro osoba/mesiac

Cena za ubytovacie služby je rozdelená do dvoch splátok.

Prvá splátka musí byť uhradená pred začatím ubytovania do 18. septembra (hradí sa čiastka na mesiace september – december). Druhá platba má splatnosť do 28.februára (platí sa za mesiace január – jún).

Platba je možná prevodom na účet alebo poštovou poukážkou. Zmluvu je nutné podpísať pred začatím ubytovania. Budúci študenti sa budú môcť ubytovať od 2.9.2014.

Študenti, ktorým bude pridelené ubytovanie v Školskom internáte v Ružomberku musia do 13. septembra osobne prísť a podpísať zmluvu – potrebný je vziať si doklad o zaplatený ubytovania, občiansky preukaz a aktuálnu fotografiu 3 x 3,5 centimetra. Študenti, ktorí nebudú mať doklad, nebudú ubytovaní!

Poplatky:

Číslo účtu: 8339599100/5600

Správa pre prijímateľa: meno a priezvisko

Vybavenie:

V ubytovacom zariadení sa nachádzajú spoločné kuchynky s výbavou. V celom objekte je zavedený aj internet prostredníctvom Wi-Fi siete. Momentálne sa za internetové služby neplatí, avšak v budúcnosti sa uvažuje o jeho spoplatnení – vďaka zvýšeniu kvality, pretože súčasný signál nemá dostatočnú kvalitu. Internát vlastní aj spoločenskú miestnosť s televízorom a DVD prehrávačom.

Pre zabezpečenie výchovno-vzdelávacej činnosti poskytuje internát počítače, laserovú tlačiareň, kopírovací stroj, digitálny fotoaparát, vežu s aparatúrou, ktorá slúži na diskotéky a spoločenské stretnutia.

Aktivity:

Internát sa snaží organizovať pre študentov rozličné podujatia – v minulosti besedy o prvej pomoci. Na tieto účely slúži konferenčná miestnosť.

Internát má aj multifunkčnú počítačovú miestnosť.

Objekt má vlastnú posilňovňu – vybavená je telovýchovným náradím a náčiním. Knižnicu – s odbornou a populárnou literatúrou. Taktiež je možnosť využívať stolný tenis.

Študenti sa podieľajú aj na úprave nástenky, ktorá informuje o akciách.

Výhoda:

V ubytovacom areáli sa nachádza školská jedáleň. Stravovanie – obedy, večere. Celodenné stravovanie na deň pre ubytovaného študenta je 2,90 eura.

Na internetovej stránke internátu je každý týždeň zverejnený aktuálny jedálny lístok.

Nevýhoda:

Internát nedisponuje vlastnou telocvičnou – možnosť športovej aktivity vďaka Univerzitnému pastoračnému centru (UPaC) – volejbal, basketbal, futbal.

Po 23:00 sa internát zamyká.

Kontakt:

email: riaditelka@internatrbk.sk

telefón: 0905 461 574

Web stránka: www.internatrbk.sk

Recenzie:

Ubytovaná študentka z Katolíckej univerzity: Na Stredoškolskom internáte sa mi býva dobre. Je tu pokoj a mám útulnú izbu. Na vrátnici sú milé vrátničky, ktoré sa vždy, keď prídem usmejú. Veľkou výhodou je blízka dostupnosť centra, takže kedykoľvek môžem ísť nakupovať. Jediné čo mi prekáža, sú spoločne sprchy a zamykanie internátu na večer.

Text a foto: Tomáš Kotlárik

 



Pridaj komentár